reserveren

Vakantiehuisjes Berk & Merel

omgeving

OMGEVING

 

Boswachterij Ommen

De schitterende omgeving van de boswachterij van Ommen en Hardenberg biedt volop gelegenheid voor het maken van fiets– en wandeltochten door heide, bos en zandverstuivingen.

 

Molen in Vilsteren

Deze molen is onlosmakelijk verbonden met het beschermd dorpsgezicht van Vilsteren. Meer dan honderd jaar heeft de molen de functie gehad van korenmolen, en werd het graan van de boeren vermalen tot bloem voor de bakker en meel voor het vee. De molen is eigendom van het Landgoed Vilsteren.

 

Stuw bij Junne

Junne is een zeer oude buurtschap in de gemeente Ommen in de Nederlandse provincie Overijssel. De buurtschap ligt op ongeveer 22 kilometer van Almelo. Junne ligt in een bocht van de Vecht, deze rivier is vanaf de monding bij Zwolle tot de stuw bij Junne bevaarbaar voor schepen.

 

Recreatieplas De Oldemeijer

Voor zwem– en waterplezier kan men naar de grote recreatieplas de Oldemeijer. Deze is op fietsafstand te bereiken.

 

Zandverstuiving De Sahara

Een 20 ha. grote zandverstuiving die is ontstaan door overbegrazing. Doordat de Sahara vrij toegankelijk is en door onder andere spelende kinderen wordt bezocht, wordt voorkomen dat de zandverstuiving dichtgroeit.

 

De Beerze Bulten

Op 1 en 2 km afstand liggen diverse restaurants en is er ook een overdekt speel en zwemparadijs en Spa Wellness.

 

 

ACTIVITEITEN

 

Boerderijwinkel camping Zandman

Neem een kijkje op het melkveebedrijf en in de boerderijwinkel van de familie Zandman.

 

Attractiepark Slagharen

Het attractiepark Slagharen ligt op zo’n vijftien kilometer in noordelijke richting.

 

Modeltuinen Mien Ruys (Moerheim)

Met de auto bent u binnen een half uur in Dedemsvaart waar de modeltuinen van Mien Ruys te bezichtigen zijn. Vijfentwintigduizend vierkante meter wandelterrein met vijfentwintig schitterende aangelegde tuinen.

 

PieterPad

Op www.pieterpad.nl vind u algemene informatie over het Pieterpad, actuele informatie over de route, actuele gegevens over logies en horeca-accommodaties,enzovoorts.

 

Hardenberg

In de gemeente Hardenberg kunt u wandelen, fietsen en skaten, maar ook winkelen en naar een pretpark gaan. Kort of lang vakantie vieren, kamperen, feestvieren of een popconcert bezoeken. De gemeente heeft genoeg te bieden.

 

Het Stoetenslagh

Stoetenslagh biedt een compleet aanbod voor uw vakantie. Strandcamping, horecafaciliteiten zoals: snackbar tapasrestaurant, plateservice, bowlingbanen, overdekt handboogschieten, enzovoorts. Mooi terras direct aan het strand.

 

Landhoeve Zwieseborg

Na ruim een jaar restaureren en renoveren, is de voormalige monumentale boerderij ‘Zwijse’ uit 1859 veranderd in een prachtig, kleinschalig recreatiecomplex met onder meer een hotel, camping, groepsaccommodatie en restaurant.

 

Pannenkoeken restaurant De Rheezerbelten

Bij De Rheezerbelten draait alles om genieten. Maak kennis met het pannenkoeken-restaurant, de chique Rheezer Bistro, de vergaderaccommodaties en de knusse hotellerie.

 

Total Outdoor Events

Total Outdoor verzorgt een groot aantal outdoor activiteiten op onze unieke boslocatie in Rheeze. Ga bijvoorbeeld paintballen, quad rijden, terreinrijden of boogschieten. Alle activiteiten doorbreken op een verfrissende manier de dagelijkse sleur.

 

Zelfpluktuin

In de Bessentuin worden er blauwe bessen (bosbessen), rode bessen, zwarte bessen, frambozen en bramen verbouwd. Heerlijk, gezond en vers fruit. De bessentuin wordt sinds 1999 gerund door Tonny en Erny Lubben.Op het bedrijf is er de mogelijkheid om zelf de vruchten te plukken.

 

Aspergeboerderij

Asperge-boerderij ‘Het Nijenhuis’ kunt u vinden in Overijssel. De sfeervolle boerderij in Diffelen ligt in het schitterende Vechtdal-gebied in Salland. In het aspergeseizoen kunt u er dagverse asperges kopen.

 

Het Reestdal

Het Reestdal: een schitterend en mysterieus stukje natuur op de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. De natuurgebieden rond de Reest, die door het Drents Landschap en Landschap Overijssel beheerd worden, zijn uniek.

 

Wijnproeverij

Wijngoed “De Reestlandhoeve” van John en Wilma Huisman, Nederlandse biologische wijn op de grens van Overijssel en Drenthe, is een sterke loot binnen wijnbouw Nederland. Het Nederlandse wijngoed staat, ondanks zijn jonge leeftijd, bekend om zijn goede Nederlandse biologische wijn.

 

Heuveltjesbosbad

Zwemmen in een van de mooiste openluchtbaden in Nederland, het Heuveltjesbosbad in Balkbrug.

 

Wandelen in de Engbertsdijksvenen in Kloosterhaar

Tussen Vriezenveen en Kloosterhaar ligt het Staatsnatuurmonument Engbertsdijksvenen, een grotendeels vergraven hoogveengebied van bijna 1000 hectare.Vanaf 1953 is Staatsbosbeheer hier bezig om de natuur weer zoveel mogelijk te laten herstellen. Een zeer bijzonder wandelgebied.

 

Klein Veenmuseum Paterswal

Bezoekers van dit uniek gelegen, kleinschalige buitenmuseum worden door vrijwilligers op onderhoudende wijze en in een informele sfeer in contact gebracht met het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord-Twente (± 1850 tot ± 1950).

 

restaurant de Gloepe

Al 45 jaar een begrip in het Vechtdal maar ook in het Twente en het Sallandse land spreekt men er vol lof over. Wij heten u dan ook een warm WELKOM in onze eeuwen oude Saksische boerderij. Naast ons a la carte restaurant kunnen we voor u nog vele extra´s verzorgen.

 

Attent supermarkt Mariënberg

Kleine Supermarkt in Mariënberg.

 

Café/restaurant Mans Mariënberg

Al vele generatie's voorzien wij alle gasten van een hapje en een drankje. Met een grote variatie op onze menukaart waar u onder andere kindermenu's, pannenkoeken, diverse belegde broodjes, snacks, vlees, vis en vegetarische gerechten vindt. Kortom er zit altijd wel iets naar uw smaak bij.